Пиенето на вода извън къщи неминуемо е свързано с използането на бутилки вода, които ни дават удобство и гъвкавост. На пазара се срещат множество варианти и видове и е въпрос на вкус да изберем наш любим вариант. Представяме Ви някои аспекти, свързани с това, за които може би изобщо не сте се и замисляли, но които дават сериозно отражение не само върху здравето Ви, но и върху природата.

прочети още

Знаете ли, че пластмасовите боклуци са вече толкова често срещани, че според една прогноза до 2050 г. пластмасата в океаните ще тежи повече, отколкото всички риби. Пластмасовите отпадъци и загубените риболовни приспособления отговарят за около 70% от боклуците в морето. Около 50% от замърсяването се дължи само на пластмасови продукти за еднократна употреба: например, прибори, фасове, клечки за уши и най-вече пластмасови бутилки...

прочети още

Bcичĸи ниe знaeм, чe да пием вoдa e дoбpе зa нac, но причините за това в повечето случаи са размити и доста общи. Има доста силни доводи в това, пиенето на вода да се превърне в полезен за Вас навик. В тази статия ще Ви покажем някои основни причини, поради които е важно да се пие вода и ще се опитаме да Ви накараме да преосмислите важността да се пие редовно този така достъпен и полезен продукт, част от нашето ежедневие.

прочети още