Защо е важно да пием вода от стъклена бутилка?

21 октомври 2021
Защо е важно да пием вода от стъклена бутилка?

Пиенето на вода извън къщи неминуемо е свързано с използането на бутилки вода, които ни дават удобство и гъвкавост. На пазара се срещат множество варианти и видове и е въпрос на вкус да изберем наш любим вариант. Представяме Ви някои аспекти, свързани с това, за които може би изобщо не сте се и замисляли, но които дават сериозно отражение не само върху здравето Ви, но и върху природата.

 

Защо трябва да спрете да пиете от пластмасови бутилки?

 

Пиенето от пластмасови бутилки до някъде е удобно. Можете да вземете една в движение, да я изпиете и изхвърлите веднага след това. На първо четене носенето на собствена стъклена бутилка е малко по-неудобно. Трябва да я пълните постоянно и да не я забравяте у дома. Въпреки това употребата на вода от именно стъклена такава има не само ползи за околната среда, а и за самите нас и нашето здраве.Нека разгледаме малко по-обстойно предимствата.

 

Изборът на стъклена бутилка е не просто модерен избор в днешно време. Стъклото запазва водата свежа и чиста за разлика от пластмасовите бутилки, които понякога могат да оставят самата вода с подобен на пластмаса вкус, а не това нещото, което искаме, когато сме жадни и имаме спешна нужда от освежаване.

Ако изберете стъклена бутилка, ще разберете, че тя е по-лесна за измиване и поддържане на чистотата. Това означава, че е по-малко вероятно бактериите да се размножат върху бутилката ви. Ако сте се заглеждали в пластмасови бутилки, то сте виждали, че те имат хребети около мундщука - тази област често съдържа множество бактерии.

 

Стъклените бутилки Retap нямат подобни ръбове и резби  по гърлото и могат да издържат на много високи температури при измиването им, което означава, че можете ефективно да убиете всички микроби, които евентуално може да са проникнали върху бутилката с вода. Ако наистина искате да сте сигурни, че бутилката ви е чиста - стъклените бутилки Retap са дори подходящи за измиване в миялна машина! 

 

Какви са опасностите от пластмасовите бутилки?

 

Също така с времето пластмасовите бутилки се обезцветяват и разграждат. Ако периодично използвате една и съща пластмасова бутилка, това  може да е по-добре за околната среда, но за вашето здраве със сигурност не е.

Колкото повече пластмасовата бутилка преседява, толкова повече пластмасови молекули ще  бъдат намерени във водата, която ще изпиете от нея. Съставките на пластмасата са главно суров петрол, газ и въглища.  Използваме много продукти, изработени от пластмаса. В екрана, на който четете това, вероятно има някаква пластмаса, пием вода от пластмасови бутилки и децата ни играят с пластмасови играчки. Масово пластмасата в бутилките и други продукти за бита съдържат химикали, които могат да навредят на нашето здраве — като бисфенол А или някои фталати. Те са класифицирани най-общо като разрушител на ендокринната система, токсични са за репродукцията, което означава, че те могат да увредят фертилитета или нероденото дете.   

 

Ето защо препоръчваме изцяло употребата на стъклени бутилки Retap. Те са идеални за тези от вас, които са в движение или просто седят на бюрото си. Retap не съдържат токсини и химикали и гарантират, че водата остава толкова свежа и чиста на вкус, както когатo сте я наляли.

Не на последно място, стъклената бутилка Retap е чудесен моден аксесоар. Шикозният дизайн ще Ви накара да я покажете пред всички. Независимо дали сте на обяд с приятели или във фитнеса, направена по Ваш дизайн, можете да я носите навсякъде със себе си.

 

Пластмасовите бутилки, които са напълнени днес трябва да се изпият още в същия ден. Това е така, защото когато пиете от пластмасова бутилка, пластмасата и химикали от нея се просмукват във вашата питейна вода, особено при по-топло време. 

Пластмасите не се биоразграждат много лесно. Когато се изхвърлят пластмасите, те седят в депа за хиляди години. Учените вече работят за създаване на нови биопластики, които са биоразградими, но за съжаление още няма сериозни резултати, които ще намалят замърсяването в глобален мащаб.

До тук стана явно какво е въздействието върху околната среда от употребата на пластмасова бутилка. Имайте предвид и че само 20% от пластмасовите бутилки в световен план се рециклират, докато останалите попадат на сметището.

 

 

В случай че Ви е грижа за здравето си и планетата, елате и станете част от семейството ни с продуктите на Retap

 

RETAP. Rethink Water... by Waterflix

Знаете ли, че пластмасовите боклуци са вече толкова често срещани, че според една прогноза до 2050 г. пластмасата в океаните ще тежи повече, отколкото всички риби. Пластмасовите отпадъци и загубените риболовни приспособления отговарят за около 70% от боклуците в морето. Около 50% от замърсяването се дължи само на пластмасови продукти за еднократна употреба: например, прибори, фасове, клечки за уши и най-вече пластмасови бутилки...

прочети още

Bcичĸи ниe знaeм, чe да пием вoдa e дoбpе зa нac, но причините за това в повечето случаи са размити и доста общи. Има доста силни доводи в това, пиенето на вода да се превърне в полезен за Вас навик. В тази статия ще Ви покажем някои основни причини, поради които е важно да се пие вода и ще се опитаме да Ви накараме да преосмислите важността да се пие редовно този така достъпен и полезен продукт, част от нашето ежедневие.

прочети още