Често задавани въпроси (FAQ)

?
Какви са опасностите от пластмасовите бутилки?

Също така с времето пластмасовите бутилки се обезцветяват и разграждат. Ако периодично използвате една и съща пластмасова бутилка, това  може да е по-добре за околната среда, но за вашето здраве със сигурност не е.

Колкото повече пластмасовата бутилка преседява, толкова повече пластмасови молекули ще  бъдат намерени във водата, която ще изпиете от нея. Съставките на пластмасата са главно суров петрол, газ и въглища.  Използваме много продукти, изработени от пластмаса. В екрана, на който четете това, вероятно има някаква пластмаса, пием вода от пластмасови бутилки и децата ни играят с пластмасови играчки. Масово пластмасата в бутилките и други продукти за бита съдържат химикали, които могат да навредят на нашето здраве — като бисфенол А или някои фталати. Те са класифицирани най-общо като разрушител на ендокринната система, токсични са за репродукцията, което означава, че те могат да увредят фертилитета или нероденото дете.   

 

Ето защо препоръчваме изцяло употребата на стъклени бутилки Retap. Те са идеални за тези от вас, които са в движение или просто седят на бюрото си. Retap не съдържат токсини и химикали и гарантират, че водата остава толкова свежа и чиста на вкус, както когатo сте я наляли.

Не на последно място, стъклената бутилка Retap е чудесен моден аксесоар. Шикозният дизайн ще Ви накара да я покажете пред всички. Независимо дали сте на обяд с приятели или във фитнеса, направена по Ваш дизайн, можете да я носите навсякъде със себе си.

?
Защо трябва да спрете да пиете от пластмасови бутилки?

Пиенето от пластмасови бутилки до някъде е удобно. Можете да вземете една в движение, да я изпиете и изхвърлите веднага след това. На първо четене носенето на собствена стъклена бутилка е малко по-неудобно. Трябва да я пълните постоянно и да не я забравяте у дома. Въпреки това употребата на вода от именно стъклена такава има не само ползи за околната среда, а и за самите нас и нашето здраве.Нека разгледаме малко по-обстойно предимствата.

 

Изборът на стъклена бутилка е не просто модерен избор в днешно време. Стъклото запазва водата свежа и чиста за разлика от пластмасовите бутилки, които понякога могат да оставят самата вода с подобен на пластмаса вкус, а не това нещото, което искаме, когато сме жадни и имаме спешна нужда от освежаване.

Ако изберете стъклена бутилка, ще разберете, че тя е по-лесна за измиване и поддържане на чистотата. Това означава, че е по-малко вероятно бактериите да се размножат върху бутилката ви. Ако сте се заглеждали в пластмасови бутилки, то сте виждали, че те имат хребети около мундщука - тази област често съдържа множество бактерии.

 

Стъклените бутилки Retap нямат подобни ръбове и резби  по гърлото и могат да издържат на много високи температури при измиването им, което означава, че можете ефективно да убиете всички микроби, които евентуално може да са проникнали върху бутилката с вода. Ако наистина искате да сте сигурни, че бутилката ви е чиста - стъклените бутилки Retap са дори подходящи за измиване в миялна машина! 

?
Защо да изберем RETAP ?

► Не задържат мръсотии и не се развиват никакви патогени в т.ч. бактерии, вируси и други в тях, заради специалния им дизайн без никакви ръбове и резби;

► 100 % безопасни за Вашето здраве, не съдържат олово и кадмий, тъй като са направени от Eco Friendly материали и технологии при изработката им;

► Много здрави и изненадващо леки - изработени са от подсилено висококачествено боросиликатно стъкло, използвано за изработка на лабораторни колби и професионална посуда от най-висок клас;

► Термоустойчиви са и може да ги ползвате както за вода, така и за горещ чай или кафе; 

► Екологични материали и технологии при изработката им - биоразградими, подходящи за многократна употреба, BPA-free, не съдържат Бисфенол А;

► Специално заоблено гърло, подходящо и за деца;

► Можете да ги персонализирате по Ваш вкус и предпочитание, благодарение на дизайнерските аксесори към тях.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас