ЗА RETAP
ЗА RETAP

Waterflix.eu / Retap. bg онлайн платформа, създадена с грижа за Вас и природата, предлагащи изцяло Eco Friendly продукти, които могат да бъдат закупени през интернет. За нашите клиенти специално сме пордбрали стоки с най-високо качество, утвърдени по цял свят. Към момента Ви представяме датската компания датската компания Retap Aps, чрез която Ви предоставяме продукти от най-висок клас с екологично решение за хидратиране на всеки по всяко време, където и да се намира.

 

Бутилките Retap са дело на трима датски ентусиасти, които мечтаят да направят света по-добър, като помогнат на хората да намалят пластмасата в ежедневието си. Първоначално са повлияни от четенето за пластмасовите острови в океаните, състоящи се главно от пластмасови бутилки.

С приключването на срещата на ООН за климата през 2009 г. в Копенхаген (COP 15) основателите осъзнаха по-добре негативното въздействие на бутилираната вода върху околната среда. Те почувстваха, че трябва да се направи нещо, така че се надяват да проектират бутилка, която е специално предназначена за пиене на чешмяна вода. През 2009 година те се обединяват и опитват да изобретят най-добрата до момента в света стъклена бутилка за вода - като материал, форма, технология, екология. Година по- късно, много труд,  различни дизайни, безсънни нощи и усилия по-късно през лятото на 2010 г. те създават идеята за бутилката Retap.

 

Така се ражда идеята за Retap - компания, която предлага качествени бутилки от боросиликатно стъкло с минималистичен дизайн и на достъпна цена. След няколко месеца се ражда и   самата бутилка    на Retap, която прилича много на капка вода и заслужено е отличена с няколко световни награди за дизайн и екология.

 

Проектирани в Дания и произведени в Чехия Retap са горди носители на 4 награди за Дизайн и Екология - The Red Dot Design Award и Promotional Gift Award през 2011 г, както и Good Design Award през 2012 г. и ECO SKANDINAVIAN AWARD.

 

Продуктите Retap са направени от изключително издръжливо боросиликатно стъкло – същото се използва и в лаборатории и за висок клас кухненски съдове. Освен това боросиликатното стъкло отговаря и на най-високите хигиенни стандарти – то е чист материал без олово или кадмий, което го прави напълно безопасно и не замърсява водата, която пиете. Аксесоарите към тях - капачки, калъфи и др. също са  изработени от екологични материали и технологии при изработката им -  биоразградими, подходящи за многократна употреба, BPA-free, не съдържат Бисфенол А.

 

Този тип стъкло е термоустойчиво и леко, което прави продуктите Retap функционални, леки и по-устойчиво на температурни разлики в сравнение с обикновеното стъкло. То е закалено в пещи при много висока температура, което го прави доста здраво и съответно подходящо и за малки деца.

Дори в случай на счупване, боросиликатното стъкло остава на големи парчета. В критични ситуации боросиликатното стъкло се пука, а не се разбива на парчета.

Това прави стъклото много устойчиво, както и подходящо за горещи напитки и ледени напитки - изделията отлични и за лятото, и за зимата.

 

 

RETAP. Rethink Water... by Waterflix